Που θα μας Βρείτε

maps

ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ 12
ΒΥΡΩΝΑΣ - ΑΘΗΝΑ
Τηλέφωνο: 210 76.57.214
Φάξ: 210 76.51.528
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

nooks

Είστε βιβλιοφάγος, αλλά σας “έφαγε” η δημοσιονομική προσαρμογή το μισό εισόδημα; Η αγορά βιβλίων από δεύτερο χέρι, ή μιλώντας πιο απλά, η αγορά μεταχειρισμένων βιβλίων, μπορεί να είναι η λύση. Με το ίδιο ποσό που σε κάποιο άλλο βιβλιοπωλείο θα αγόραζες ένα ή δύο καινούργια βιβλία, στα βιβλιοπωλεία που ειδικεύονται στα “μεταχειρισμένα” μπορείς να αποκτήσεις πέντε ή και έξι τίτλους, από κάθε θεματολογία. Ελληνική ή ξένη λογοτεχνία, δοκίμιο, ιστορία, φιλοσοφία, ψυχολογία, καλές τέχνες, θέατρο, κινηματογράφος, πολιτικές επιστήμες, κοινωνιολογία κι ακόμα κόμικς, περιοδικά, βιβλία τσέπης.

Στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας υπάρχουν πολλά τέτοια βιβλιοπωλεία. Τα βιβλία εκεί δεν έρχονται κατευθείαν απʼ το τυπογραφείο, αλλά από ανθρώπους σας κι εσάς που αγαπούν και ταξιδεύουν με τα βιβλία. Η κατάστασή τους μπορεί να διαφέρει από βιβλίο σε βιβλίο, ανάλογα με την χρήση που τους έχει γίνει, αλλά συνήθως κυμαίνεται από καλή έως πολύ καλή.

Μεταξύ των βιβλιοπωλείων όπου κάποιος μπορεί να βρει βιβλία από δεύτερο χέρι είναι ο Νασιώτης στο Μοναστηράκι, ο οποίος πουλάει και αγοράζει μεταχειρισμένα βιβλία και περιοδικά, το Second Hand Books στην Αθήνα (Ραγκαβή 53, Γκύζη, 2106470895), το Old Books στην Μαυρομιχάλη (Μαυρομιχάλη 20, 2103614897), όπου θα βρείτε αρκετά παλιά και σπάνια βιβλία, καθώς και συλλεκτικά κομμάτια, το Παλαιοβιβλιοπωλείο Νίκος Χρύσος (Χαριλάου Τρικούπη 63, 210 3631821) – και ο Βιβλιοχαμός (Γενναδίου 5-7, 210 3824629). Τα  περισσότερα από αυτά διαθέτουν πάνω από  30.000 τίτλους βιβλίων σε εκπληκτικά χαμηλές τιμές.

Επίσης το διαδίκτυο λειτουργεί πλέον και ως ανοικτό βιβλιοπωλείο. Πληθώρα μεταχειρισμένων βιβλίων θα βρείτε στο xe.gr με πάνω από 900 αγγελίες βιβλίων και 150 αγγελίες περιοδικών , αλλά και σε ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία, όπως του Θωμά στο http://www.thomasbooks.gr/, ενώ μια άλλη επιλογή είναι το http://www.bibliohora.gr/. Επιπλέον μπορείτε να κοιτάξετε και στο http://www.spaniavivlia.gr/. Τα εν λόγω sites, είναι πλήρως ενημερωμένα, μπορείτε να βρείτε βιβλία από κατηγορίες όπως Λογοτεχνία, Θρησκεία, Μεταφυσική, μέχρι σπάνια περιοδικά και comics περασμένων δεκαετιών. Για κριτικές βιβλίων από χρήστες, αλλά και για δωρεάν βιβλία ή βιβλία που ανταλλάσσονται προτείνουμε το www.bookia.gr

Τιμές
Οι τιμές των βιβλίων, είτε στο διαδίκτυο είτε στα βιβλιοπωλεία, κυμαίνονται από 1 μέχρι και 15 ευρώ, σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις όπως όταν πρόκειται για έναν πολυσέλιδο σπάνιο τόμο μιας παλιάς έκδοσης. Κατά κανόνα ένα μυθιστόρημα των 350 σελίδων δεν κοστίζει παραπάνω από 5 με 8 €. Δεδομένου ότι ο υποψήφιος αγοραστής ενός καινούριου βιβλίου καλείται να δώσει το ποσό των 20 και 25 ευρώ, το “μεταχειρισμένο” βιβλίο μπορεί να του εξοικονομήσει ένα σεβαστό ποσό, γεγονός που σʼ αυτές τις εποχές είναι… αξία ανεκτίμητη.

Κατηγοριοποίηση

Οι τιμές των βιβλίων από δεύτερο ή τρίτο χέρι εξαρτώνται από το πόσο “ταλαιπωρημένο” είναι το προϊόν, αλλά και το πόσο σπάνιο είναι. Συνήθως η κατηγοριοποίηση των μεταχειρισμένων είναι η ακόλουθη:

    Σαν καινούριο: Είναι δύσκολο να διακριθεί η διαφορά με ένα καινούριο. Το χειρότερο που μπορεί να έχει, είναι λίγο κίτρινα φύλλα λόγω χρήσης
    Διαβασμένο: Ίσως υπάρχουν τσαλακωμένες γωνίες και εμφανή σημάδια χρήσης
    Ταλαιπωρημένο : Το εξώφυλλο είναι καταπονημένο και ίσως και το εσωτερικό του.
    Παλιό/Σπάνιο: Πρόκειται για παλαιά βιβλία που έχουν συλλεκτική αξία.